05.10.2014

Gofry żytnio kokosowe

Zapraszam Was na jeszcze gorący przepis na gofry żytnio-kokosowe, które przygotowałam podczas targów Natura Food w ramach konkursu kulinarnego prowadzonego przez portal Smak doskonały
Wpis zawiera lokowanie produktów- wszystkie składniki wykorzystane w przepisie pochodzą od tegorocznych wystawców. 
natura food, gofry żytnie, gofry kokosowe



POZIOM TRUDNOŚCI: proste
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
POTRZEBNE BĘDĄ:
  • gofrownica
  • mikser
  • 2 miski
  • duża łyżka 
  • kratka do studzenia ciasta
SKŁADNIKI:
Dodatki do gofrów: 
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
  1. W jednej misce mieszamy mąki i proszek do pieczenia.
  2. W drugiej misce mieszamy jajka, mleko, miód, sos sojowy i olej.
  3. Następnie do suchych składników dodajemy mokre składniki szybko mieszając.
  4. Gofrownicę rozgrzewamy i przy pomocy łyżki nakładamy niewielką ilość ciasta.
  5. Gofry smażymy około 3 minut po czym przekładamy na kratkę i zostawiamy do wystygnięcia. 

2 komentarze :

butterfly pisze...

To było pyszne Biedronko :) Od smakdoskonaly.pl

Jurgita Maksimaite pisze...

Dlaczego sos sojowy?? Trochę się obawiam robić z tym sosem sojowym �� ale jestem bardzo ciekawa ☺czy można dać sama mąkę kokosowa, bez zytniej?

font-family: 'Comfortaa', cursive;