03.05.2013

Tortille z piersią z indyka, serem żółtym i sosem musztardowym


Dzisiaj zapraszam Was na przekąskę, która z jednej strony świetnie sprawdzi się jako lunch w pracy, z drugiej zaś spokojnie zda egzamin jako coś na ząb podczas weekendowych wypadów i wycieczek. 
Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie 10 minut. Taka tortilla to moja ulubiona "metoda na głoda", dzięki której skutecznie omijamy stoiska ze słodyczami czy nieśmiertelne hot dogi na stacjach benzynowych na których zatrzymujemy się by odpocząć pokonując kilometry na coraz to ładniejszych polskich drogach . 
Przepis pochodzi ze strony thekitchn.


tortille, tortille z piersią z indyka, serem żółtym i sosem musztardowym
POZIOM TRUDNOŚCI: proste
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut 
POTRZEBNE BĘDĄ:
  • miseczka 
SKŁADNIKI:
  • 4 duże tortille
  • 1 opakowanie serka śmietankowego 
  • 8 plastrów pieczonej piersi z indyka 
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 8 plastrów sera żółtego

SOS MUSZTARDOWY
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki słodkiej lub miodowej musztardy
  • 3 łyżeczki majonezu

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
  1. Tortille smarujemy serkiem śmietankowym, układamy na każdej po 2 plastry pieczonej piersi z indyka, 2 liście sałaty lodowej i 2 plastry sera żółtego.
  2. Tortille ciasno zwijamy i kroimy w poprzek. 
  3. Podajemy z sosem musztardowym, który przygotowujemy mieszając w miseczce miód, musztardę i majonez. 

WŁALA :)

Brak komentarzy :

font-family: 'Comfortaa', cursive;